Bio Φυτικά Καλλυντικά

Bio Φυτικά Καλλυντικά

Το σώμα μας είναι ο ναός της ψυχής μας!! Πρέπει να μάθουμε να το αγαπάμε, να πιστεύουμε στις δυνατοτητές του και να το  σεβόμαστε φροντίζοντας το με προιόντα που είναι απόλυτα συμβατά με αυτό, προιόντα αποτελούμενα από φυτικά συστατικά, που μας παρέχει σε αφθονία η σοφή , μητέρα  φύση, χωρίς χημικά πρόσθετα!!

 

ΘΕΛΕΤΕ ΦΩΤΕΙΝΟ, ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ ΧΩΡΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ? 

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗ  ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ!!

ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ -ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ. .. 

 ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗ ΔΙΝΕΙ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ!

Η φύση έχει το μυστικό της νεότητας και της ομορφιάς και μας τα χαρίζει απλόχερα!!!

Το σώμα μας είναι ο Ναός της ψυχής μας γι αυτό πρέπει να μάθουμε να το αγαπάμε, να πιστεύουμε στις δυνατότητες του και να το σεβόμαστε φροντίζοντας το δέρμα μας με προιόντα  που είναι απόλυτα συμβατά με αυτό ( πλούσια σε φυτικά συστατικά που μας παρέχει σε αφθονία η μητέρα φύση).

Να είστε σίγουροι ότι εκείνο θα μας ανταμείψει με λαμπερή όψη που ακτινοβολεί από υγεία και ομορφιά!

Βότανα και αιθέρια έλαια με την αντιγηραντική τους δράση μας προσφέρουν τα ευεργετικά τους οφέλη με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ αποτελέσματα!  

Τα συνθετικά  καλλυντικά όχι μόνον δεν προσφέρουν τ αποτελέσματα που υπόσχονται ( αφού τα χημικά συστατικά τους δεν είναι συμβατά με τον οργανισμό μας),  αλλά προκαλούν βλάβες στο δέρμα ( όπως αλλεργίες, κοκκινίλες, πανάδες ) και σοβαρά προβλήματα υγείας μακροχρόνια. Στο τέλος σας παραθέτω κάποια απ τα χημικά -τοξικά των καλλυντικών και τις συνέπειές τους στη υγεία μας

Όσο ακριβό κι επώνυμο  και  αν είναι ένα καλλυντικό, όσα φυτικά συστατικά και βιταμίνες κι αν περιέχει, απ τη στιγμή που μπαίνουν χημικά πρόσθετα, εξουδετερώνονται οι δράσεις των φυσικών τους στοιχείων. ΑΡΑ,  ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΑ, ΝΕΚΡΑ ΚΑΙ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ.

Οι συνταγές των  φυσικών- φυτικών καλλυντικών είναι εμπνευσμένες απ την Αρχαία Ελληνική σοφία της βοτανοθεραπείας και της αρωματοθεραπείας. Πρόκειται για ΥΠΕΡκαλλυντικά πλούσια σε φυτικά έλαια, αιθέρια έλαια,φυτικά εκχυλίσματα, βιολογικά φυτικά  αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά συστατικά, υαλουρονικό και κολλαγόνο από υπερσυμπυκνωμένες βιολογικές υπερτροφές  της  παγκοσμίως αναγνωρισμένης εταιρείας AQUA SOURCE.  

ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ (To Kαλοκαίρι χρειάζονται ψυγείο!)

 

Αφορούν την αντιγήρανση,  ενυδάτωση, σύσφιξη, αναζωογόνηση, λεύκανση, αντιηλιακά, λιποδιάλυση, κυτταρίτιδα, αλλά και συναισθηματικές καταστάσεις όπως άγχος, stress, φόβος, κατάθλιψη, ατονία, μελαγχολία, απαισιοδοξία, χαμηλή αυτοεκτίμηση, τοξίνωση, αυπνία κ.λπ

 

ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ

  • Πιστοποιημένα βιολογικά λάδια και φυσικά βούτυρα
  • Θεραπευτικά βοτανικά εκχυλίσματα
  • Καθαρά αιθέρια έλαια υψηλής ποιότητας                                                                        
  • Γαλακτοποιητές φυτικής προέλευσης και όχι από παράγωγα πετρελαίου Α, Ε, και C βιταμίνες φυσικής προέλευσης
  • Bιολογικό υπερσυμπυκνωμένο  πρωτόγαλα από αγελάδες υψίστης βιολογικής ανάπτυξης! (της Αqua source bio υψηλής ποιότητας προιόντων)
  • Βιολογικά, φυτικά, super αντιοξειδωτικά στοιχεία και πυκνογενόλη υπερτροφών της Aqua Source
  • Bιολογικό- φυτικό κολλαγόνο επίσης  της Aqua Source

ΠΩΣ Ν ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

  1. ’Εχουν πολύ πιο σύνθετη και απαλή μυρωδιά απ τα συνθετικά.
  2. Είναι ιδιαίτερα απαλά σε υφή και έχουν απαλή  και φωτεινή όψη λόγω φυτικών υλικών (λάδια-εκχυλίσματα)
  3. Είναι εξαιρετικά δραστικά, ασφαλή  και αποτελεσματικά!

 

ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ- ΤΟΞΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ.

Αmmonium Hydrohide Compounds-συνθέσεις αμμωνίας Πολλές συνθέσεις αμμωνίας χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά.Είναι τοξικές και προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλούς ανθρώπους.Μακροχρόνια επαφή μπορεί να προκαλέσει βήχα ,ανακοπή της αναπνοής με αποτέλεσμα πνευμονικό οίδημα..

Benzophenone-βενζοφαινόνη-Benzene,Benzylphenyl,KetoneΧρησιμοποιείται ευρέως σε αντιηλιακά ,σαμπουάν ,καθαριστικά και αρώματα.Ερεθιστικό για τα μάτια,το δέρμα και το αναπνευστικό σύστημα.Βλαβερό με την εισπνοή ,την κατάποση και την απορρόφηση από το δέρμα.Συγκαταλέγεται στη λίστα επικίνδυνων χημικών ουσιών που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την παγκόσμια οργάνωση για την φύση WWF και υπολλείματα του βρέθηκαν στο μητρικό γάλα… 

Benzyl Acetate-oξικό βενζόλιο Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι είναι καρκινογόνος ουσία (καρκίνος του παγκρέατος).Προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια και το αναπνευστικό σύστημα,βήχα και συστημικές αντιδράσεις.Τοξικό. 

Benzyl Alcohol-βενζυλική αλκοόληΠετροχημικό συστατικό που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά.Απορροφάται από το δέρμα πόλυ ευκόλα.Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια ,πονοκεφάλους ,ναυτία ,εμετό ,ζαλάδα,πτώση της πίεσης του αίματος,καταστολή του Κ.Ν.Σ και σε ακραίες περιπτώσεις διακοπή της αναπνοής και θάνατο.

 BHT:Butulated Hydroxytoluene-Βουτίλιο υδροτολονόλιοΕίναι συνθετικό συστατικό(από πετρέλαιο).Περιέχεται σε υδατικές κρέμες ,ορούς ενυδάτωσης και γενικά στα καλλυντικά σαν αντιοξειδωτικό.Είναι εξαιρετικά φωτοευαίσθητο και προκαλεί μεγάλους ερεθισμούς με τη έκθεση στον ήλιο.Προκάλει ερεθισμούς στα μάτια και στο δέρμα ,διαταραχές και ερεθισμούς στο πεπτικό και αναπνευστικό σύστημα και κατ’επέκταση στην καρδιά.Ακόμα μπορεί να προκαλέσει αναπαραγωγικά προβλήματα και διαταραχές στο έμβρυο.Η μεγάλη συσσωρευσή του προκαλεί γαστρεντερίτιδα ,ναυτία ,εμετούς και διάρριοες και γενικά ακραία προβλήματα υγείας.Ύποπτο για καρκινογλενεση σε βαθμό επικινδυνότητας!

Cocamide DEA-Αμίδια κόκκου υδροξυκίθυλοΈνα μείγμα από αιθανολαμίνες από οξέα καρύδας που χρησιμοποιείται επειδή βγάζει σαπουνόφουσκες και για να κάνει πιο παχύρρευστα τα καλλυντικά ή σαμπουάν.Όμως επειδή αναμιγνύεται με συνθετικά χημικά μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και ξηρότητα στο δέρμα και στα μαλλιά.Είναι τοξικό. 

 Diethanolamine(DEA)-ΔιαιθανολαμίνηΣυχνά χρησιμοποιείται στα καλλυντικά για την εξισσορόπηση του PH.Επίσης χρησιμοποιείται σε πολλά λιπαρά οξέα για την επεξεργασία του οξέος ,το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται σαν βάση στο γαλάκτωμα.Προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ,ερεθισμους στα μάτια και στο δέρμα.Τοξικό αν χρησιμοποιείται για μεγάλη χρονική περίοδο.Πιθανός παράγοντας καρκινογένεσης.

 DMDM HydantoinΧρησιμοποιείται σε προιόντα περιποίησης του δέρματος και των νυχιών ,προκαλώνταςαλλεργίες ,ισχυρούς πόνους και καρκίνο.

Imidazolidinyl Urea- Diazolidinyl Urea – Ιμιδαζολινική Ουρία Αυτά είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα συντηρητικά μετά τα Parabens.Σύμφωνα με την Aμερικάνικη Ακαδημία Δερματολογίας προκαλούν δερματίτιδα ,ενώ σε θερμοκρασίες άνω των 10 βαθμών Κελσίου απελευθερώνουν φορμόλη(βλέπε παραπάνω).Αυτά τα χημικά είναι τοξικά.

Isopropyl Alcohol-Ισοπροπυλική Αλκοόλη Propyl Alcohol-Propanol Χημική ουσία από πετρέλαιο.Χρησιμοποιείται σε κρέμες προσώπου.Ερεθίζει τα μάτια,επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα,ερεθίζει το δέρμα ,προκαλεί κοκκινίλες και πόνο.Με την αναπνοή αυτής της ουσίας έχουμε συμπτώματα ζαλάδας,πονοκεφάλους,αναισθησία ακόμα και θάνατο.Άτομα με ευαισθησίες στο δέρμα ,προβλήματα νεφρών ,συκωτιού,καρδιάς και κυκλοφορικά είναι πιο ευάλωτα τοξικά. Μπορεί να προκαλέσει τερατογένεση!.

Magnesium Nitrate-Μαγνησιονατρικό Άλας Επικίνδυνο εύφλεκτο υλικό -Προκαλεί ερεθισμούς και εγκαύματα στο δέρμα.Με την αναπνοή έχουμε έντονο βήχα -αδύνατη αναπνοή.Προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια ακόμα και προσωρινά προβλήματα στην όραση.Χρόνια έκθεση μπορεί να προκαλέσει αδυναμία,κατάθλιψη,πονοκεφάλους,διανοητικά προβλήματα.Μειώνει την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει οξυγόνο στα διάφορα όργανα του οργανισμού.  

Mineral Oil -Μεταλλικό έλαιο Σε κρέμες χειλιών,ματιών,χεριών ,σώματος ,υδατικές κρέμες ,μεικάπ,προιόντα μαλλιών κλπ. Καλύπτει το δέρμα με ένα λεπτό στρώμα ,εμποδίζοντας την ικανότητα του να αναπνέει ,να αποβάλλει τις τοξικές ουσίες,να ενυδατώνεται και να δημιουργεί νέα υγιή κύτταρα.Συχνές αντιδράσεις είναι μαύρα στίγματα ,σπιθουράκια,αφυδάτωση,φωτοευαισθησία(υπερευαισθησία στον ήλιο-πανάδες), πρόωρη γήρανση του δέρματος.Καρδιολογικές διαταραχές,αλλεργικές διαταραχές, διαταραχές στο αμυντικό,βλάβες στα νεφρά και δυσκολίες στην αναπνοή.

Methyl -Propyl Butyl Paraben-Παραβένες-Εthyl Paraben Χρησιμοποιούνται για την αναστολή μικροβίων και να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής ενός προιόντος.Αν και είναι γνωστό ότι είναι πολύ τοξικά χρησιμοποιούνται ευρύτατα.Έχουν προκαλέσει αλλεργίες και δερματίτιδες.Επιστημονικές έρευνες του πανεπιστημίου Brunel έχουν αποδείξει ότι μπορούν να απορροφηθούν από το δέρμα.Μέσα στο σώμα λειτουργούν σαν ξένη θηλυκή ορμόνη προκαλώντας μείωση της δύναμης του σπέρματος ,καρκίνο στους όρχεις ,δυσμορφίες στο πέος και άλλες διαταραχές στο αναπαραγωγικό σύστημα στους άνδρες και καρκίνο στο στήθος της γυναίκας. 

Nylon12(Polyamide)-Ναυλον 12-Πολυαμίδιο Προκαλεί δερματίτιδες ερεθισμούς και εγκαύματα στα μάτια.Προβλήματα στην όραση.Συγκαταλέγεται στα συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν καρκινογένεση. Paraffiniun Liquidium-Παραφίνη-Παράγωγο Πετρελαίου Xρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά κραγιόν,κρέμες κλπ.Τοξικό.Προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια,σε επαφή με το δέρμα προκαλεί προβλήματα δερματίτιδα,πονοκεφάλους ,ζαλάδες,αναισθησία.Παρόμοια συμπτώματα με το μεταλλικό έλαιο.

Petrolatum-Πετρελαιώδες -Μεταλλικό έλαιο Είναι ένα μεταλλικό έλαιο και προκαλεί πολλά προβλήματα όταν χρησιμοποιείται στο δέρμα.Προκαλεί φωτοευαισθησία ,έχει την τάση να εμποδίζει την λειτουργία του φυσικού μηχανισμού του σώματος και οδηγεί στην αφυδάτωση και ξεφλούδισμα του δέρματος.Αγοράζουμε ένα προιόν που προκαλεί τις αντιδράσεις ,τις οποίες πρόβάλεται ότι ανακουφίζει.Χρησιμοποιείται λόγω του πολύ χαμηλού κόστους και έχει παρόμοια συμπτώματα με το mineral oil.

Τα συνθετικά αρώματα που χρησιμοποιούνται για να κάνουν ένα όμορφο προιόν πρέπει να τα αποφεύγουμε πάση θυσία όπως και τις βαφές μαλλιών.Αναγράφονται ως FD&C ή D&C ή C.I 77496.Συνήθως προέρχονται από πίσσα.

Αν ένα καλλυντικό τα έχει μέσα δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε.

Carbomer-Καρβομέρ Ένα ρετσίνι που χρησιμοποιείται για να σταθεροποιήσει και να κάνει πιο παχύρευστα τα καλλυντικά.Είναι τοξικό και προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις Tallow (Sodium Tallowed Tallow Amine Oxide) Λίπος απο λιπώδεις ιστούς βοοειδών και προβάτων.Χρησιμοποιειταί ευρεώς στα κοινά σαπούνια,αφρούς ξυρίσματος,κραγιόν,σαμπουάν κ.τ.λ. Άγευστο και άοσμο συστατικό,μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και έκζεμα.Σημειώνεται ότι οι τοξίνες και οι διοξίνες συσσωρεύονται σε μεγάλες ποσότητες στους λιπώσεις ιστούς των ζώων με αποτέλεσμα η χρήση του συστατικού αυτού στα διάφορα προιόντα να αποτελεί κίνδυνο μεταφοράς των επικίνδυνων χημικών στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Τα παραπάνω δεδομένα, εγκύρως αποδεδειγμένα και επιστημονικώς διαπιστευμένα!!

Συσσωρεύουμε στο σώμα μας ουσίες άκρως τοξικές και ασύμβατες με την φύση του,κάτι που φυσικά έχει ολέθριες συνέπειες(άμεσες αλλά και έμμεσες..) σε αυτό.

Έχοντας λάβει γνώση λοιπόν πληροφοριών όπως οι ανώτερες ,δεν έχουμε καμία δικαιολογία πλέον στην χρήση καλλυντικών με τα ανώτερα επικινδύνα συνθετικά χημικά συστατικά.